Hozzávalók:
200 g cukor
150 g lágy vaj
100 g liszt
2 dl tej
1 teáskanál vanília-kivonat
1 teáskanál sütőpor
1 nagyobb citrom
3 db tojás
csipet só
Elkészítés:
Első lépésként a tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákhoz keverjük hozzá a cukrot és a vanília kivonatot, habosra keverjük őket, majd mehet hozzá a reszelt citromhéj és a citrom leve. Ezután mehet bele a lágy vaj, a tej és végül az átszitált liszt, sütőpor. Ha összeállt a tészta, akkor óvatosan keverjük bele adagonként a felvert tojásfehérjét.
Egy kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük a könnyed tésztát, majd előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha még egy picit remegős.