21 °C
tiszta égbolt
2024. július 25., csütörtök
Kristóf, Jakab

Sült citromos puding

2018. május 26.
5.2441
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Légiesen könnyed süteményt szeretnél? Akkor próbáld ki a sült citromos pudingot, mely egy egyszerre krémes és piskótás édesség, amit nevezhetünk pudingnak és felfújtnak is. Fantasztikus íze van és nem nehéz elkészíteni.


Hozzávalók:
200 g cukor
150 g lágy vaj
100 g liszt
2 dl tej
1 teáskanál vanília-kivonat
1 teáskanál sütőpor
1 nagyobb citrom
3 db tojás
csipet só

Elkészítés:
Első lépésként a tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákhoz keverjük hozzá a cukrot és a vanília kivonatot, habosra keverjük őket, majd mehet hozzá a reszelt citromhéj és a citrom leve. Ezután mehet bele a lágy vaj, a tej és végül az átszitált liszt, sütőpor. Ha összeállt a tészta, akkor óvatosan keverjük bele adagonként a felvert tojásfehérjét.

Egy kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük a könnyed tésztát, majd előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha még egy picit remegős.
1 hozzászólás

Enci

6 éve, 8 hónapja és 10 napja

Ejha de jól hangzik.

válasz erre