Hozzávalók:
1 kg krumpli
3 bögre húsleves
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
100 g sajt
6 gerezd fokhagyma
2 ág rozmaring
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
szerecsendió
Elkészítés:
A krumplikat megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. Rátesszük egy tepsire, majd megszórjuk sóval, borssal és olajjal, majd tegyünk mellé 4 gerezd fokhagymát és a rozmaringot. Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig sütjük az egészet. Ezt követően egy nagyobb edényben kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a maradék fokhagymát, majd mehet hozzá a megsült burgonya is.
Felöntjük az egészet a húslevessel és a tejszínnel, közben még fűszerezzük ízlésünk szerint sóval, borssal és szerecsendióval. Ha összefőtt az egész, akkor lehet turmixolni. A legvégén keverjük bele a reszelt sajtot.