20 °C
kevés felhő
2025. június 05., csütörtök
Fatime

Sült birsalma

2016. november 08.
10.2233
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha ősz, akkor birsalma. Ezt a szuper gyümölcsöt többféle képen is fel lehet használni, birsalma sajtot is készíthetünk, de akár megsüthetjük azt, és édességként is tálalhatjuk. Könnyen elkészíthető és nagyon finom.


Hozzávalók:
2 db birsalma
2 evőkanál szegfűszeg
1/2 csésze édes vörösbor
1/2 csésze cseresznye likőr
1/2 csésze cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
2 csésze görög joghurt

Elkészítés:
A birsalmákat vágjuk félbe, majd melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy hőálló tálba tegyük bele a a vágott oldalával lefelé a birsalmákat, majd egy tálban keverjük össze a bort, a likőrt, a cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat, majd locsoljuk meg vele a birsalmákat. Süssük a sütőben legalább egy órán keresztül.

Ha megsültek, akkor kivesszük és hagyjuk kihűlni. Végül joghurttal tálaljuk.
3 hozzászólás

bonita

9 éve, 3 hónapja és 21 napja

Gusztusos. mosolygó smiley

válasz erre

Edit90

9 éve, 3 hónapja és 22 napja

Birsalmasajtot néha készítek, de még sosem sütöttem meg.

válasz erre

Lili

9 éve, 3 hónapja és 22 napja

Eszméletlenül jól néz ki.

válasz erre