3 °C
borús égbolt
2025. január 24., péntek
Timót

Sült sárgarépa krémleves

2023. január 20.
102.5111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy egyszerű, de ízletes krémleves, amit nagyon könnyen össze lehet dobni és mindezek mellett vegán is, hiszen nem kell bele tejszín. Főzni sem kell, hiszen csak a sütőbe kell minden bedobni és után turmixolni.


Hozzávalók:
500 g sárgarépa
1 fej fokhagyma
2 fej salotta hagyma
só, bors
olívaolaj
2 dl alaplé
2 szál kakukkfű

Elkészítés:
A répát pucoljuk meg és vágjuk össze kisebb darabokra, majd tegyük egy hőálló tálba. Adjuk hozzá a hagymát és az egész fokhagymát, aminek a tetejét vágjuk le. Szórjuk meg fűszerekkel és egy kevés olajjal, majd előmelegített sütőben 180 fokon süssük 40-45 percig.

Egy turmixba tegyük bele a megsült zöldségeket. A fokhagymát pedig nyomjuk ki. Öntsük hozzá az alaplét és turmixoljuk krémes állagúra. Tálaljuk krutonnal vagy akár pirított tökmaggal.
2 hozzászólás

moni1294

2 éve, 2 hónapja és 6 napja

Nagyon gusztusos és finom!

válasz erre

debbie

2 éve, 2 hónapja és 6 napja

Ezek olyan jók, nem kell főzni.

válasz erre