2 °C
borús égbolt
2024. november 13., szerda
Szilvia

Sült lazacos taco

2023. január 25.
106.7901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes halas étel, amit nagyon könnyű elkészíteni és akár vendégeknek is lehet kínálni, de tökéletes ebédre vagy vacsorára is. Természetesen lazac helyett más halat vagy húst is lehet használni.


Hozzávalók:
500 g lazacfilé
1 teáskanál chili
1 teáskanál hagymapor
1 teáskanál oregánó
2 lime
4 db kis tortilla
1,5 avokádó
1 teáskanál Sriracha szósz
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A lazac bőrét távolítsuk el, majd vágjuk nagyobb kockákra a halat. Tegyük egy tálba és adjuk hozzá a fűszereket, egy lime levét és reszelt héját, majd forgassuk össze. Ezután egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a haldarabokat. Közben készítsük el az avokádós krémet. Ehhez az avokádót egy villával nyomkodjuk össze, majd adjunk hozzá a sót, borsot és a Sriracha szószt.

A tortilla lapokat melegítsük meg egy serpenyőben, kenjük meg őket az avokádó krémmel, tegyünk rá a lazacból és ízlés szerint még tegyünk bele zöldséget, salátát, majd lehet is tálalni.
2 hozzászólás

csillucs

1 éve, 11 hónapja és 14 napja

Azta de guszta ami a képen van.

válasz erre

zsebibaba

1 éve, 11 hónapja és 14 napja

Már ettem egyszer tacot, bár az nem halas volt hanem marha húsos, nagyon bejött.

válasz erre