Mai receptünk egy nagyon ízletes és könnyen elkészíthető halétel, amit bármilyen diétába be lehet illeszteni. Fontos, hogy minden héten fogyasszunk legalább egyszer valamilyen halat, mivel ebben fontos tápanyagok találhatóak.
Hozzávalók:
4 szelet lazac
450 g gomba
250 g spenót
2 dl tejszín
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
só, bors
olívaolaj
Elkészítés:
A lazacokat locsoljuk meg kevés olajjal, majd szórjuk meg sóval és borssal. Ezután tegyük őket egy tepsire, majd előmelegített sütőben 200 fokon 10-12 percig sütjük őket. Közben elkészítjük a spenótos mártást. Ehhez a hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk a zúzott fokhagymával. Ehhez hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és megpirítjuk.
Amikor a gomba már összeesett, beleszórjuk a spenótot, amit szintén megfonnyasztunk. Pár perc után felöntjük a borral és hagyjuk teljesen elpárologni belőle az alkoholt, végül pedig a tejszínt is beleöntjük. Ízlés szerint sóval és borssal megszórjuk.
A kész lazacot a spenótos-gombás ágyon tálaljuk.