18 °C
tiszta égbolt
2025. április 28., hétfő
Valéria

Sült lazac spenótos-gombás ágyon

2024. január 09.
67.8301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes és könnyen elkészíthető halétel, amit bármilyen diétába be lehet illeszteni. Fontos, hogy minden héten fogyasszunk legalább egyszer valamilyen halat, mivel ebben fontos tápanyagok találhatóak.


Hozzávalók:
4 szelet lazac
450 g gomba
250 g spenót
2 dl tejszín
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
só, bors
olívaolaj

Elkészítés:
A lazacokat locsoljuk meg kevés olajjal, majd szórjuk meg sóval és borssal. Ezután tegyük őket egy tepsire, majd előmelegített sütőben 200 fokon 10-12 percig sütjük őket. Közben elkészítjük a spenótos mártást. Ehhez a hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk a zúzott fokhagymával. Ehhez hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és megpirítjuk.

Amikor a gomba már összeesett, beleszórjuk a spenótot, amit szintén megfonnyasztunk. Pár perc után felöntjük a borral és hagyjuk teljesen elpárologni belőle az alkoholt, végül pedig a tejszínt is beleöntjük. Ízlés szerint sóval és borssal megszórjuk.

A kész lazacot a spenótos-gombás ágyon tálaljuk.
1 hozzászólás

Lili

1 éve, 4 hónapja és 26 napja

Nagyon guszta!

válasz erre