19 °C
tiszta égbolt
2025. április 28., hétfő
Valéria

Sült kolbász káposztaágyon

2024. február 06.
78.5661
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Január és február folyamán sok helyen tartanak disznótoros fesztiválokat, ahonnan akár friss kolbászt is beszerezhetünk. A sült kolbászt sokan szeretik savanyított káposztával fogyasztani, ami ráadásul nagyon egészséges is.


Hozzávalók:
250 g savanyú káposzta
2 pár kolbász
2 fej vöröshagyma
kevés olaj vagy zsír
só, bors ízlés szerint
1 teáskanál őrölt kömény
2 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés:
A káposztát alaposan mossuk át, a hagymát pedig vágjuk karikákra. Ezután olajon vagy zsíron elkezdjük párolni a hagymát, majd amint összeesett bele keverjük a káposztát és a fűszereket. 8-10 percig pirítjuk a káposztát, ezután egy edényben elegyengetjük a káposztát, majd ráhelyezzük a kolbászokat.

Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 30 percig sütjük a kolbászt, majd lehet is tálalni.
nincs még hozzászólás