20 °C
borús égbolt
2024. május 23., csütörtök
Dezső

Sült fokhagymakrémes csirke

2023. január 22.
101.1111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes, fokhagymás csirke étel, amit lehet akár tésztával is tálalni. Nagyon könnyű elkészíteni, egészen biztosan a család kedvence lesz, ráadásul diétás változatban is el lehet készíteni, a tejszínt érdemes lecserélni.


Hozzávalók:
500 g csirkemell
250 ml tejszín
1 fej fokhagyma
180 ml alaplé
60 ml száraz fehér bor
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
kevés liszt
só, bors
fokhagymapor

Elkészítés:
A fokhagyma tetejét vágjuk le, kevés olajjal locsoljuk meg és szórjuk meg sóval. Alufóliába csomagoljuk, majd 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. A csirkemelleket vágjuk szeletekre. Egy tálban keverjük össze 2-3 evőkanál lisztet, sót, borsot és fokhagymaport, majd ebben forgassuk meg a csirke szeleteket. A vajat és az olajat felmelegítjük, és kisütjük benne a csirkeszeleteket, majd félre tesszük őket.

A serpenyőbe öntsük bele a bort és hagyjuk elpárologni az alkoholt. Ezután felöntjük a tejszínnel és az alaplével. Felforraljuk és mehet bele a sült fokhagyma, a reszelt sajt és fűszerek ízlés szerint. Hagyjuk, hogy a szósz besűrűsödjön, majd visszatesszük a csirkeszeleteket és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
2 hozzászólás

Enci

1 éve, 5 hónapja és 9 napja

Szuper recept.

válasz erre

moni1294

1 éve, 5 hónapja és 10 napja

El is mentettem ezt a receptet!

válasz erre