Hozzávalók:
500 g csirkemell
250 ml tejszín
1 fej fokhagyma
180 ml alaplé
60 ml száraz fehér bor
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
kevés liszt
só, bors
fokhagymapor
Elkészítés:
A fokhagyma tetejét vágjuk le, kevés olajjal locsoljuk meg és szórjuk meg sóval. Alufóliába csomagoljuk, majd 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. A csirkemelleket vágjuk szeletekre. Egy tálban keverjük össze 2-3 evőkanál lisztet, sót, borsot és fokhagymaport, majd ebben forgassuk meg a csirke szeleteket. A vajat és az olajat felmelegítjük, és kisütjük benne a csirkeszeleteket, majd félre tesszük őket.
A serpenyőbe öntsük bele a bort és hagyjuk elpárologni az alkoholt. Ezután felöntjük a tejszínnel és az alaplével. Felforraljuk és mehet bele a sült fokhagyma, a reszelt sajt és fűszerek ízlés szerint. Hagyjuk, hogy a szósz besűrűsödjön, majd visszatesszük a csirkeszeleteket és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.