Hozzávalók:
300 g csirkemellfilé
200 g csiperkegomba
só, bors
1 teáskanál keményítő
1 teáskanál paradicsompüré
2 evőkanál olaj
2 teáskanál dijoni mustár
5 kisebb csemegeuborka
2 púpozott evőkanál tejföl
fél csokor petrezselyem
Elkészítés:
A gombákat tisztítsuk meg, majd vágjuk össze és egy száraz serpenyőben pirítsuk meg őket. A csirkét közben kockázzuk fel vagy vágjuk vékony csíkokra, sóval és borssal szórjuk meg, majd forgassuk meg a keményítőben és egy kis vízben. A megpirult gombákhoz adjuk a paradicsompürét és hagyjuk megpirulni. Ezután mehet bele a csirke.
Egy kevés olajat teszünk rá, és összeforgatjuk az egészet. Sóval, borssal tovább ízesítünk, valamint a mustárral. Közben az uborkát vékonyabb csíkokra vágjuk és beledobjuk a serpenyőbe. Végül a tejfölt elkeverjük egy pici vízzel és ezt is a szafthoz adjuk. Hagyjuk összefőni az egészet és végül petrezselyemmel megszórva tálaljuk.