A népszerű hidegtálakról nem maradhat le a stefánia szelet, mely egy nagyon könnyen elkészíthető, tojásos darált hús, amit főleg hidegen érdemes fogyasztani. Húsvéti hidegtálon is ott a helye.
Hozzávalók:
500 g sertés darált hús
4-5 db tojás
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db zsemle
só, bors
fűszerpaprika
Elkészítés:
Első lépésként 3 vagy 4 db tojást főzzünk keményre és pucoljunk meg. Közben a hagymát vágjuk apróra és kevés olajon dinszteljük meg, hogy ne legyen nyers. A húst keverjük össze 1 db tojással, a fűszerekkel, a beáztatott zsemlékkel és a kihűlt hagymával.
Alaposan elkeverjük a masszát, majd egy kenyérforma aljába teszünk a masszából, ezután belehelyezzük a tojásokat és rátesszük a maradék húst. Elegyengetjük, majd fóliával lefedjük. Előmelegített sütőben 190 fokon 1 órán keresztül sütjük. Végül hidegen tálaljuk.