9 °C
borús égbolt
2024. szeptember 13., péntek
Kornél

Spenóttal töltött gomba

2016. április 03.
2.3981
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy nagyon egészséges és egyszerű gombás receptet mutatunk, amit a hétköznapokban is könnyedén elkészíthet az ember. Diétás és vegetáriánus is, így bármilyen fogyókúrába be lehet iktatni.


Hozzávalók:
8-10 db tölteni való gomba
2-3 gerezd fokhagyma
2 marék bébispenót
2 evőkanál tejföl
só, bors
kevés olaj

Elkészítés:
A gombafejek szárát törjük ki, majd vágjuk fel apróra a fokhagymával együtt. Kevés olajon kezdjük el párolni a feldarabolt gombát és fokhagymát, majd ha már elkezdett puhulni, adjuk hozzá a spenótot is. Sóval, borssal ízesítsünk.

Ha a spenót is összeesett, akkor a tejfölt keverjük hozzá és a töltelékkel el is készültünk. A gombafejeket töltsük meg vele, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük a gombafejeket. Megszórhatjuk kevés sajttal is őket.
3 hozzászólás

Linda

9 éve, 2 hónapja és 4 napja

Hát ennek örülne a barátom. mosolygó smiley

válasz erre

monyó

9 éve, 2 hónapja és 5 napja

Legjobb ha elmentem a recetet. mosolygó smiley

válasz erre

Mirjam

9 éve, 2 hónapja és 5 napja

Guszta és nagyon egyszerű.mosolygó smiley

válasz erre