10 °C
borús égbolt
2024. szeptember 13., péntek
Kornél

Spenóttal, fetával és tojással töltött zsemle

2022. február 19.
69.9581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper maradékmentő reggeli, melyet nagyon könnyű elkészíteni és kedvelni fogják a gyerekek is. Ráadásul ez a recept nem tartalmaz húst, így a vegetáriánusok is fogyaszthatják.


Hozzávalók:
4 db zsemle
4 db tojás
50 g feta sajt
50 g spenót
só, bors
kevés olaj

Elkészítés:
A zsemlék tetejét vágjuk le, majd a belét nyomkodjuk kicsit be, hogy kapjunk egy fészket. Egy serpenyőben kevés olajon pároljuk meg a spenótot, fűszerezzük kevés sóval és borssal. Vegyük le a tűzhelyről és keverjük a feta sajthoz. Ezt követően a zsemléket töltsük meg a sajttal, valamint mindegyikbe kerüljön egy tojás.

Szórjuk meg ízlés szerint még sóval és borssal a tojások tetejét, majd előmelegített sütőben 180 fokon süssük 10-15 percig. A sütési idő függ attól, hogy ki milyen lágyan szereti a tojást. Végül lehet tálalni.
2 hozzászólás

baboka

2 éve, 9 hónapja és 2 napja

Kipróbálom! mosolygó smiley

válasz erre

Tekla

2 éve, 9 hónapja és 12 napja

Nagyon jó kis ötlet.

válasz erre