25 °C
kevés felhő
2025. június 02., hétfő
Kármen, Anita

Spenóttal és fetával töltött csirkemell

2019. október 21.
19.1461
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy isteni finom töltött csirkemell, melyet diétába is bátran be lehet építeni. Friss zöldséggel, salátával és édesburgonyával érdemes tálalni. A gyerekek is meg fogják így enni a spenótot.


Hozzávalók:
500 g csirkemell filé
250 g feta sajt
250 g spenót
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A csirkemelleket vágjuk nyissuk szét és egy kicsit klopfoljuk át, hogy vékonyabb legyen. Szórjuk meg sóval és borssal a csirkék mindkét oldalát. Egy serpenyőbe tegyünk kevés olajat, futtassuk meg rajta a zúzott fokhagymákat és dobjuk bele a spenótot. Ha már kezd összefonnyadni, akkor vegyük le a tűzről.

Mindegyik csirkemell szeletre tegyünk a spenótból és a fetából, majd ismét pici sóval és borssal szórjuk meg a tölteléket. Végül tekerjük fel a szeleteket. Ha kell akkor fogpiszkálóval rögzítsük őket, nehogy szétnyíljanak sütés közben. Egy hőálló tálba tesszük a tekercseket és előmelegített sütőben 180 fokon 40-50 percig sütjük őket.
nincs még hozzászólás