16 °C
kevés felhő
2024. október 30., szerda
Alfonz

Spenótos-sajtos batyu

2019. március 15.
15.5231
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy isteni finom sós péksütemény, amit bátran elkészíthetsz akár a hétvégén is, ráadásul ha jól elcsomagolod, akkor a hétköznapokra is marad a suliba vagy a munkahelyre.


Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 gerezd fokhagyma
olaj
500 g spenót
só, bors
150 g sajt
1 db tojás

Elkészítés:
A fokhagymát zúzzuk össze, majd kevés olajon pároljuk meg és adjuk hozzá a spenótot. Sóval, borssal ízesítsük és addig süssük, amíg a spenót össze nem esik. Ezután tegyük félre és hagyjuk egy picit hűlni. A sajtot közben reszeljük le. Érdemes több féle sajtot használni, trappistát, mozzarellát vagy akár fetát is. Keverjük össze a sajtot a spenóttal.

A levelestésztát nyújtsuk ki vékonyra és vágjunk négyzeteket belőle. Mindegyik négyzet közepére halmozzunk egy kevés spenótos keveréket, majd batyukat formálunk belőle. Egy felvert tojással kenjük meg a batyukat. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük őket.
nincs még hozzászólás