Hozzávalók:
400 g liszt
4 db tojás
280 g bébispenót
250 g ricotta
1 darab tojás
25 g parmezán
kevés szerecsendió
só
Elkészítés:
A lisztet öntsük ki egy munkalapra és csináljunk bele egy mélyedést. A tojásokat kissé verjük fel, majd öntsük a mélyedésbe. Ezután egy villával kezdjük a lisztet hozzáadni a tojásokhoz, majd gyúrjunk egy rugalmas tésztát belőle. A puha tésztát tegyük fóliába és hűtőben pihentessük 30 percet.
Amíg pihen a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. A spenótot fonnyasszuk össze kevés vízben, majd facsarjuk ki belőle a nedvességet. Ezután vágjuk össze apróra. Végül keverjük hozzá a ricottát, a tojást, a parmezánt és ízlés szerint sót, szerecsendiót.
A tésztát pihentetés után lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Egy derelyevágóval vagy pizzavágóval négyzeteket készítünk. Az egyik adag négyzetbe töltsünk a töltelékből, a másik adag tésztát pedig tegyük rá. Villával nyomkodjuk le a széleket, nehogy a töltelék kijöjjön. Végül enyhén sós lobogó vízben 2-3 perc alatt készre főzzük a tésztákat.