Hozzávalók:
300 g lasagne tészta
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
250 g spenót
3 dl főzőtejszín
250 g ricotta
100 g vaj
4 evőkanál liszt
6 dl tej
só, bors
csipet őrölt szerecsendió
400 g reszelt sajt
Elkészítés:
A zúzott fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a spenótot és pároljuk 10 percig. Ezután felöntjük a tejszínnel és megszórjuk sóval. Amint felforr, sűrűsödik, lehúzzuk a tűzhelyről és hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a ricottát.
Közben készítünk egy besamelt. Ehhez a vajat megolvasztjuk és beletesszük a lisztet, elkeverjük és kisebb adagokban hozzáadjuk a tejet. Addig főzzük, míg szépen besűrűsödik, közben sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Egy hőálló tál aljába tegyünk egy kevés spenótot, majd jöhet rá az első réteg tészta, spenót és besamel. Addig rétegezzük, míg minden elfogy, végül megszórjuk sok sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük.