24 °C
tiszta égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Spenótos-kecskesajtos pappardelle

2018. augusztus 20.
15.1671
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy körülbelül 20 perc alatt elkészíthető nagyon gyors tésztaétel, amit akár hétköznapokon is könnyen össze tud dobni az ember. Aki esetleg a kecskesajtot nem kedveli, annak érdemes egy kis ricottával elkészítenie.
 


Hozzávalók:
250 g pappardelle tészta
200 g spenót
100 g kecskesajt
4 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki sós vízben. Közben a fokhagymát vágjuk apróra és kevés olajon elkezdjük megpirítani. Ehhez adjuk a spenótot, hogy összeessen. A főzővízből tegyünk körülbelül fél dl a spenóthoz, majd keverjük hozzá a kecskesajtot és sóval, borssal ízesítsük.

A tésztát szűrjük le és keverjük össze a spenóttal. Azonnal tálaljuk.
1 hozzászólás

Hampster

7 éve, 5 hónapja és 12 napja

Majdnem mint egy túróscsusza

válasz erre