18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Spenótos-garnélarákos tészta

2020. október 24.
51.5151
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető garnélarákos tészta, amihez nem kell sok hozzávaló. Aki kedveli a tengeri herkentyűket, annak kötelező elkészítenie.


Hozzávalók:
400 g garnélarák
250 g tészta
2 dl tejszín
só, bors
2 gerezd fokhagyma
kevés olaj
100 g bébi spenót

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le. A garnélákat pici sóval és borssal szórjuk meg, majd kevés olajon pirítsuk rózsaszínre. Tegyük félre. A visszamaradt olajon picit pirítsuk meg a zúzott fokhagymát, majd mehet hozzá a spenót. Ha összefonnyadt a spenót, akkor öntsük hozzá a tejszínt.

Ízesítsünk sóval és borssal. Addig főzzük, amíg besűrűsödik a tejszín. Végül beleforgatjuk a tésztát és a garnélákat.
1 hozzászólás

Cynthia

3 éve, 10 hónapja és 19 napja

Imádom! röhögő smiley Nagyon szeretem a rákot és a tésztát is.

válasz erre