Hozzávalók:
250 g tészta
450 g spenót
200 g csirkemell
szárított paradicsom
100 g reszelt sajt
1 gerezd fokhagyma
4 dl főzőtejszín
300 g sütőtök
4 evőkanál olívaolaj
só, bors
1 késhegynyi szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le. A főzővízből egy bögrényit tegyünk félre. A csirkét vágjuk össze kisebb kockákra, majd sózzuk meg és kevés olajon pirítsuk meg, ezt követően tegyük félre. A tököt pucoljuk meg, vágjuk kisebb kockákra, fűszerezzük be sóval és szerecsendióval, majd kevés olajon pirítsuk puhára.
Olívaolajon futtassuk meg a fokhagymát, majd dobjuk rá a spenótot és főzzük együtt. Ehhez mehet az összevágott paradicsom. Összepirítjuk és felöntjük a tejszínnel, majd beleszórjuk a sajtot. Felöntjük a tészta főzővízével és hozzáadjuk a csirkét, tököt. Végül összefőzzük az egészet és a tésztával tálaljuk.