25 °C
kevés felhő
2025. június 02., hétfő
Kármen, Anita

Spenótos-baconös gnocchi

2019. június 27.
8.7721
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A nagy melegben nem esik jól a túl nehéz étel, ilyenkor jobban szeretünk könnyedebb ételeket fogyasztani. Ezt a tésztás ételt nagyon könnyen össze lehet dobni, főleg ha beszerezzük a kész gnocchit a boltban.


Hozzávalók:
600 g konyhakész gnocchi
50 g vaj
250 g kockázott bacon
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
150 g bébispenót
pici sajt

Elkészítés:
A gnocchit lobogó sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le. Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk a kockára vágott bacont. Hagyjuk, hogy megpiruljon a bacon, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

Ezután hozzáadjuk a spenótot is és addig forgatjuk, amíg a spenót megfonnyad, a gnocchit pedig egy picit megpirul. Sajttal megszórva már tálalhatjuk is.
1 hozzászólás

blondi

6 éve, 5 hónapja és 11 napja

Ez akkor jó ha van kész gnocchink.

válasz erre