23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Spenótos tojásos nokedli

2016. április 04.
3.0880
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egyre több friss fejes saláta található a piacokon és a boltokban, így itt az ideje elővenni a tojásos nokedli receptjét, egy kis változtatással. A gyerekek is könnyebben meg fogják így enni a spenótot.
 


Hozzávalók:
400 g finomliszt
7 db tojás
150 g spenót
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
1 dl víz

Elkészítés:
A spenótot mossuk meg és nagyon kevés olajon fonnyasszuk össze. Ha készen vagyunk, akkor egy botmixerrel pürésítjük. Egy tálba kimérjük a lisztet, belekeverjük a sót, három tojást és a kihűlt spenótot. Körülbelül 1 dl vizet öntünk hozzá, de ha többet vesz fel a tészta, akkor többet.

Forró sós vízbe beleszaggatjuk a nokedlit és megfőzzük, majd leszűrjük. A maradék tojásokat felverjük, közben a nokedlit egy nagy lábosban felmelegítjük, kevés olajjal meglocsoljuk és a tojást ráöntjük. Összeforgatjuk és pár perc alatt készre főzzük.
4 hozzászólás

Enci

9 éve, 11 hónapja és 16 napja

Érdekes egy recept. Kipróbálom. mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

9 éve, 11 hónapja és 17 napja

Kicsit furán hangzik.

válasz erre

Babóca

9 éve, 11 hónapja és 17 napja

Hát ilyenről még nem hallottam de felkeltettétek az érdeklődésemet.

válasz erre

zitucska

9 éve, 11 hónapja és 17 napja

meglepett smiley ilyet még éltemben nem ettem. Nagyon kíváncsi lennék rá.

válasz erre