24 °C
tiszta égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Spenótos tojásos nokedli

2016. április 04.
3.1011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egyre több friss fejes saláta található a piacokon és a boltokban, így itt az ideje elővenni a tojásos nokedli receptjét, egy kis változtatással. A gyerekek is könnyebben meg fogják így enni a spenótot.
 


Hozzávalók:
400 g finomliszt
7 db tojás
150 g spenót
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
1 dl víz

Elkészítés:
A spenótot mossuk meg és nagyon kevés olajon fonnyasszuk össze. Ha készen vagyunk, akkor egy botmixerrel pürésítjük. Egy tálba kimérjük a lisztet, belekeverjük a sót, három tojást és a kihűlt spenótot. Körülbelül 1 dl vizet öntünk hozzá, de ha többet vesz fel a tészta, akkor többet.

Forró sós vízbe beleszaggatjuk a nokedlit és megfőzzük, majd leszűrjük. A maradék tojásokat felverjük, közben a nokedlit egy nagy lábosban felmelegítjük, kevés olajjal meglocsoljuk és a tojást ráöntjük. Összeforgatjuk és pár perc alatt készre főzzük.
4 hozzászólás

Enci

10 éve, 12 napja

Érdekes egy recept. Kipróbálom. mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

10 éve, 12 napja

Kicsit furán hangzik.

válasz erre

Babóca

10 éve, 12 napja

Hát ilyenről még nem hallottam de felkeltettétek az érdeklődésemet.

válasz erre

zitucska

10 éve, 12 napja

meglepett smiley ilyet még éltemben nem ettem. Nagyon kíváncsi lennék rá.

válasz erre