Hozzávalók:
250 g penne tészta
3 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál fehérboros ecet
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál kakukkfű
1/2 teáskanál fokhagyma por
1/2 teáskanál oregánó
1/2 teáskanál tengeri só
1 csomag bébispenót
250 g koktél paradicsom
1 csomag mozzarella
2 evőkanál reszelt parmezán
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki bő, sós vízben majd szűrjük le és hagyjuk egy picit kihűlni. Közben a mozzarellát és a paradicsomot vágjuk félbe. Keverjük össze egy tálban az olívaolajat, a fehérborecetet és a fűszereket. Forgassuk meg benne a tésztát, a paradicsomot és a sajtot, végül szórjuk bele a spenótot és a parmezánt is.
Szobahőmérsékleten vagy hidegen tálaljuk.