Hozzávalók:
500 g spenót
2 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál vaj
50 g parmezán sajt
300 g rizs
1 l alaplé
1 db hagyma
fél pohár száraz fehérbor
1 gerezd fokhagyma
2 só, bors
Elkészítés:
Első lépésként a spenótot pároljuk meg kevés sós vízben, majd csöpögtessük les éa vágjuk fel. Az alaplét melegítsük fel. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, majd olívaolajon picit pirítsuk meg. Adjuk hozzá a rizst és együtt pároljuk kis ideig.
Közben sózunk, borsozunk. Beleöntjük a bort, ha az elpárolgot, akkor adjuk hozzá a spenótot és folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá az alaplét. Addig főzzük, míg a rizs puha nem lesz.
A végén beletesszük a vajat és a parmezánt, majd összefőzzük és tálalhatjuk is.