31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Spenótos rizottó

2015. november 25.
2.7493
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma ismét egy olasz finomság receptjét mutatjuk meg, méghozzá a spenótos rizottóét. Ezt vegetáriánusok is nyugodtan fogyaszthatják, ugyanis nem tartalmaz húst. Könnyű az elkészítése és nagyon finom.


Hozzávalók:
500 g spenót
2 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál vaj
50 g parmezán sajt
300 g rizs
1 l alaplé
1 db hagyma
fél pohár száraz fehérbor
1 gerezd fokhagyma
2 só, bors

Elkészítés:
Első lépésként a spenótot pároljuk meg kevés sós vízben, majd csöpögtessük les éa vágjuk fel. Az alaplét melegítsük fel. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, majd olívaolajon picit pirítsuk meg. Adjuk hozzá a rizst és együtt pároljuk kis ideig.

Közben sózunk, borsozunk. Beleöntjük a bort, ha az elpárolgot, akkor adjuk hozzá a spenótot és folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá az alaplét. Addig főzzük, míg a rizs puha nem lesz.

A végén beletesszük a vajat és a parmezánt, majd összefőzzük és tálalhatjuk is.
5 hozzászólás

orszii

10 éve, 3 hónapja és 16 napja

Sose cisnáltam még rizottót, ideje kiprbóálni

válasz erre

Sonci

10 éve, 4 hónapja és 6 napja

Jól néz ki a képen.

válasz erre

becky

10 éve, 4 hónapja és 7 napja

Ennek sem lehet rossz íze.

válasz erre

bonita

10 éve, 4 hónapja és 7 napja

Finom a rizottó kicsit olyan mint a rizseshús.

válasz erre

Linda

10 éve, 4 hónapja és 7 napja

Ez isteni finom, szeretem a spenótos rizottót sok sajttal.

válasz erre