Mai receptünk egy sós édesség, melyet nagyon könnyen elkészíthetünk, ráadásul nem csak desszertnek kiváló, hanem akár reggelire is lehet fogyasztani.
Hozzávalók:
250 g spenót
250 g ricotta sajt
1 tojás + 1 tojássárgája
1 csomag rétes tészta
50 g cheddar sajt
só, bors
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál tárkony
1 teáskanál kapor
40 g olvasztott vaj
Elkészítés:
A fagyasztott spenótot engedjük fel és nyomkodjuk ki belőle a vizet. Keverjük össze a ricottával, a reszelt sajttal, a tojással valamint a fűszerekkel. A rétes lapokat kenjük meg olvasztott vajjal és tegyük egymásra. A szélére töltsük be a ricottás krémet, majd óvatosan tekerjük fel.
Kenjük meg a rétes tetejét egy felvert tojássárgájával és előmelegített sütőben süssük 180 fokon 40-45 percig. Ízlés szerint meg lehet szórni szezámmaggal is.
Forrás: Eric Akis