Hozzávalók:
1,2 kg krumpli
400 g fagyasztott leveles spenót
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
4 dl tejszín
kevés reszelt szerecsendió
250 g natúr krémsajt
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A krumplit hámozzuk meg, majd vájuk . vékonyabb szeletekre. Enyhén sós vízben főzzük félpuhára. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Ezután adjuk hozzá a fagyos spenótot és hagyjuk felengedni. Ha már teljesen felengedett, akkor mehet hozzá a tejszín, valamint só és bors, pici szerecsendió. 10 percig főzzük alacsony lángon.
A legvégén keverjük bele a krémsajtot is és hagyjuk teljesen felolvadni. Egy nagyobb tepsiben vagy hőálló tálban elkezdjük rétegezni a krumpliszeleteket és a spenótos krémsajtot. A végén érdemes még egy pici reszelt sajttal megszórni. Ezután előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.