Hozzávalók:
4 db burgonya
2,5 dl tej
2,5 dl főzőtejszín
1 csapott teáskanál só
1/4 teáskanál bors
1/4 teáskanál szerecsendió
3/4 teáskanál fokhagymapor
1 db babérlevél
30 g vaj
2 gerezd fokhagyma
8 szelet gouda sajt
80 g spenót
2 teáskanál oregánó
Elkészítés:
A burgonyákat pucoljuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. A tejet és a tejszínt öntsük egy lábosba és alacsony lángon összemelegítjük őket. Közben hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót, babérlevelet és fokhagymaport. Ha jól összemelegedett, akkor a bebérlevelet vegyük ki belőle és tegyük félre a krémet. Egy közepes méretű tálat kikenünk vajjal, majd az aljára szórjuk a reszelt fokhagyma gerezdeket. Egy réteg burgonyát teszünk alulra, majd rájuk sajtot és oregánót.
Erre mehet a spenót és ismét egy réteg burgonya, sajt és spenót, majd az egészet leöntjük a krémmel. Érdemes még megszórni ízlés szerint sajttal, majd az egészet betoljuk a sütőbe és 180 fokon körülbelül egy órán át sütjük.