23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Spenótos pite

2016. március 05.
9.9272
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Vendégeket vársz? Akkor lepd meg őket ezzel a fantasztikus és ízletes sós pitével. A spenótos pite elkészítése egyszerű, így hamar összedobhatod, ráadásul egészséges is a benne lévő spenót miatt. Érdemes kipróbálni.
 


Hozzávalók:
2 csésze liszt
1 teáskanál só
1/2 csésze olívaolaj
1/2 csésze víz
4 tojás
250 g spenót
1 kisebb vöröshagyma
1 csésze fetasajt
1/2 csésze tej

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót, majd folyamatosan adagoljuk hozzá az olajat és a vizet. Ebből tésztát gyúrunk. Egy piteformát kenjünk ki kevés olajjal és a tésztát nyomkodjuk a formába. Villával szurkáljuk meg. Előmelegített sütőben 180 fokon, süssük meg 15-20 perc alatt.

Közben készítsük el a spenótos részt. Ehhez egy serpenyőben melegítsünk olajat és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a spenótot és sóval, borssal ízesítsük. Addig pároljuk, míg összefonnyad a spenót, majd vegyük le a tűzről.

Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a fetasajtot és a tejet. Keverjük össze, majd mehet bele a spenót is. Ha a tészta megsült, vegyük ki és öntsük bele a spenótos részt és tegyük vissza a sütőbe még legalább 40 percre.

Hidegen és melegen egyaránt tálalhatjuk.
4 hozzászólás

csillucs

10 éve, 19 napja

Minél előbb megsütöm.

válasz erre

Móni

10 éve, 19 napja

Na ezt megkóstolnám. Jól néz ki.

válasz erre

becky

10 éve, 19 napja

Jónak tűniak, szeretem a sós pitéket.

válasz erre

Linda

10 éve, 19 napja

Huu de jól néz ki a képen.

válasz erre