Hozzávalók:
2 csésze liszt
1 teáskanál só
1/2 csésze olívaolaj
1/2 csésze víz
4 tojás
250 g spenót
1 kisebb vöröshagyma
1 csésze fetasajt
1/2 csésze tej
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót, majd folyamatosan adagoljuk hozzá az olajat és a vizet. Ebből tésztát gyúrunk. Egy piteformát kenjünk ki kevés olajjal és a tésztát nyomkodjuk a formába. Villával szurkáljuk meg. Előmelegített sütőben 180 fokon, süssük meg 15-20 perc alatt.
Közben készítsük el a spenótos részt. Ehhez egy serpenyőben melegítsünk olajat és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a spenótot és sóval, borssal ízesítsük. Addig pároljuk, míg összefonnyad a spenót, majd vegyük le a tűzről.
Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a fetasajtot és a tejet. Keverjük össze, majd mehet bele a spenót is. Ha a tészta megsült, vegyük ki és öntsük bele a spenótos részt és tegyük vissza a sütőbe még legalább 40 percre.
Hidegen és melegen egyaránt tálalhatjuk.