9 °C
borús égbolt
2024. szeptember 13., péntek
Kornél

Spenótos pite

2016. március 05.
9.2631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Vendégeket vársz? Akkor lepd meg őket ezzel a fantasztikus és ízletes sós pitével. A spenótos pite elkészítése egyszerű, így hamar összedobhatod, ráadásul egészséges is a benne lévő spenót miatt. Érdemes kipróbálni.


Hozzávalók:
2 csésze liszt
1 teáskanál só
1/2 csésze olívaolaj
1/2 csésze víz
4 tojás
250 g spenót
1 kisebb vöröshagyma
1 csésze fetasajt
1/2 csésze tej

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót, majd folyamatosan adagoljuk hozzá az olajat és a vizet. Ebből tésztát gyúrunk. Egy piteformát kenjünk ki kevés olajjal és a tésztát nyomkodjuk a formába. Villával szurkáljuk meg. Előmelegített sütőben 180 fokon, süssük meg 15-20 perc alatt.

Közben készítsük el a spenótos részt. Ehhez egy serpenyőben melegítsünk olajat és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a spenótot és sóval, borssal ízesítsük. Addig pároljuk, míg összefonnyad a spenót, majd vegyük le a tűzről.

Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a fetasajtot és a tejet. Keverjük össze, majd mehet bele a spenót is. Ha a tészta megsült, vegyük ki és öntsük bele a spenótos részt és tegyük vissza a sütőbe még legalább 40 percre.

Hidegen és melegen egyaránt tálalhatjuk.
4 hozzászólás

csillucs

9 éve, 3 hónapja és 5 napja

Minél előbb megsütöm.

válasz erre

Móni

9 éve, 3 hónapja és 6 napja

Na ezt megkóstolnám. Jól néz ki.

válasz erre

becky

9 éve, 3 hónapja és 6 napja

Jónak tűniak, szeretem a sós pitéket.

válasz erre

Linda

9 éve, 3 hónapja és 6 napja

Huu de jól néz ki a képen.

válasz erre