21 °C
tiszta égbolt
2025. június 21., szombat
Alajos, Leila

Spenótos pesto

2017. július 22.
9.5771
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A pesto az egyik legegyszerűbben elkészíthető tészta szósz, melyet nem csak spenótból készíthetünk el, hanem akár medvehagymából vagy bazsalikomból is. Könnyen össze lehet dobni és akár húsok mellé is tálalhatjuk.
 


Hozzávalók:
150 g spenót
1 csokor petrezselyem
50 g olasz sajt
2 marék pirított dió vagy fenyőmag
3 gerezd fokhagyma
1-2 dl olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A spenótot mossuk meg, majd dobjuk forrásban lévő vízbe 1-2 percre. Ezután vegyük ki, csepegtessük le és tegyük egy turmixgépbe. Adjuk hozzá a megtisztított petrezselymet, a fokhagymát, a reszelt sajtot és a pirított diót. Sóval és borssal ízesítünk. Elkezdjük turmixolni a hozzávalókat, közben pedig adagoljuk hozzá szépen lassan az olívaolajat.

Ha elkészült, tegyük zárható üvegbe és amit nem használunk fel 1-2 napon belül, azt tegyük be nyugodtan a hűtőbe a későbbiekre.
3 hozzászólás

Sandy

8 éve, 7 hónapja és 5 napja

Jó. Nagyon.

válasz erre

Minoni

8 éve, 7 hónapja és 6 napja

Nem vagyok egy nagy pestos.

válasz erre

Carrie

8 éve, 7 hónapja és 6 napja

Sima pesto nagyon finom mosolygó smiley

válasz erre