18 °C
tiszta égbolt
2025. április 30., szerda
Katalin, Kitti

Spenótos mac and cheese

2020. december 30.
66.0851
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes, csupa sajtos és spenótos tészta étel, amit a gyerekek is imádni fognak. Így egészen biztosan meg fogják enni a spenótot.


Hozzávalók:
250 g makaróni tészta
50 g vaj
50 g liszt
600 ml tej
250 g spenót
100 g cheddar sajt
100 g mozzarella
2 gerezd fokhagyma
100 g cheddar sajt
80 g parmezán
szerecsendió
só, bors

Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd hideg vízben átmossuk és leszűrjük. Ezt követően készítünk egy besamel mártást. A vajat felolvasztjuk egy lábosban, majd hozzákeverjük a lisztet és folyamatos kevergetés mellett a tejet beleadagoljuk. Ezt követően mehet bele a spenót és a mozzarella sajt is.

Reszeljük bele a fokhagymát, szórjuk bele a parmezánt, megszórjuk ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval, majd az egészet összeturmixoljuk. Keverjük össze a tésztával a szószt és tegyük egy tálba. Szórjuk rá a cheddar sajtot és előmelegített sütőben 200 fokon 10-15 percig pirítjuk.
nincs még hozzászólás