Hozzávalók:
250 g makaróni tészta
50 g vaj
50 g liszt
600 ml tej
250 g spenót
100 g cheddar sajt
100 g mozzarella
2 gerezd fokhagyma
100 g cheddar sajt
80 g parmezán
szerecsendió
só, bors
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd hideg vízben átmossuk és leszűrjük. Ezt követően készítünk egy besamel mártást. A vajat felolvasztjuk egy lábosban, majd hozzákeverjük a lisztet és folyamatos kevergetés mellett a tejet beleadagoljuk. Ezt követően mehet bele a spenót és a mozzarella sajt is.
Reszeljük bele a fokhagymát, szórjuk bele a parmezánt, megszórjuk ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval, majd az egészet összeturmixoljuk. Keverjük össze a tésztával a szószt és tegyük egy tálba. Szórjuk rá a cheddar sajtot és előmelegített sütőben 200 fokon 10-15 percig pirítjuk.