20 °C
borús égbolt
2024. május 23., csütörtök
Dezső

Spenótos lencsefőzelék

2017. január 02.
12.1091
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha kicsit unod a sima lencsefőzeléket, akkor itt az ideje egy kicsit másképpen elkészítened. A spenót rengeteg vitamint tartalmaz, amire szüksége van a szervezetnek, főleg a hideg és beteges időszakokban, ráadásul a lencse is jótékony hatással bír a szervezetre.


Hozzávalók:
200 g vörös lencse
125 g spenót
3 evőkanál citromlé
2 evőkanál petrezselyemzöld
2 teáskanál köménymag
1 teáskanál őrölt koriander
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
fél teáskanál őrölt kurkuma
1,5 dl csirkealaplé
4 szem mogyoróhagyma
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A lencsét forró sós vízben főzzük puhára 15-20 perc alatt, majd szűrjük le. A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon pároljuk meg. Ehhez adjuk a fűszereket és a lencsét, majd felöntjük az alaplével. Kevergetjük és közben citromlével és az összetépkedett spenóttal tovább főzzük.

Végül petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk friss kenyérrel vagy akár rizzsel.
2 hozzászólás

Sonci

8 éve, 8 napja

Kép alapján nem lehet rossz. mosolygó smiley

válasz erre

krisztike

8 éve, 9 napja

Nekem most egy kicsit sok volt a lencséből.

válasz erre