18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Spenótos lasagne

2015. március 19.
2.1451
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom és egyszerűen elkészíthető vegetáriánus étel. A spenótos lasagne rengeteg vitamint is tartalmaz. Kevés kalóriát tartalmaz, így akár diéta során is lehet fogyasztani.


Hozzávalók:
8 lasagnelap
200 g mozzarella sajt
400 g spenótlevél
10-15 szem koktélparadicsom
1-2 gerezd fokhagyma
1 adag besamel mártás
só, bors
friss bazsalikom
1-2 evőkanálnyi vaj

Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a besamel mártást. Ezt követően a spenótot egy kevés vajon pároljuk meg puhára. Közben sóval, borssal megszórjuk, majd a fokhagymát ráreszeljük. Ha teljesen elfőtt a leve, akkor levesszük a tűzről.

Egy tűzálló tálat kivajazunk, teszünk bele lasagnelapot és megkenjük besamel mártással. Ezután jön egy újabb réteg tészta és erre jöhet a spenót, melyre a paradicsomot és a sajtot szeleteljük. Lefedjük a tálat és előmelegített sütőben 200 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.
4 hozzászólás

csillucs

9 éve, 11 hónapja és 20 napja

Fincsi lehet. Szoktam enni de csak gyorséttermekben.

válasz erre

Sonci

9 éve, 11 hónapja és 20 napja

Hmmm de fincsinek tűnik. Spenótot imádom, úgyhogy kötelező recept!mosolygó smiley

válasz erre

Lolaa

9 éve, 11 hónapja és 21 napja

De finom lehet. Bár én annyira nem szeretem a spenótot.

válasz erre

Pillangó

9 éve, 11 hónapja és 21 napja

Guszta nagyon!

válasz erre