Ha valamilyen különleges köretet szeretnél készíteni a kedvenc húsodhoz, akkor mindenképpen próbáld ki az alábbi receptet. A spenótos galuska biztosan hamar a kedvenced lesz és talán még a gyerekek is megkedvelik.
Hozzávalók:
500 g friss spenótlevél
200 g ementáli sajt
250 g szikkadt fehér kenyér
1 dl tej
2 db tojás
80 g liszt
50 g vaj
8 db zsályalevél
pici szerecsendió
só, bors
Elkészítés:
A spenótlevelek szárát vágjuk le, majd enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük elő őket. Ezután szűrjük le és nyomkodjuk ki a vizet belőlük. Vágjuk össze kissé a spenótot. A sajtot reszeljük le, a kenyér belsejét vágjuk össze és öntsük le a tejjel, majd pépesre nyomkodjuk össze.
A kenyérhez adjuk hozzá a spenótot, a tojásokat, a lisztet és a sajt felét. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és alaposan összedolgozzuk. Ezután egy kanál segítségével gombócokat formázunk és enyhén sós vízben pár perc alatt megfőzzük a gombócokat.
A vajat olvasszuk meg, majd futtassuk meg rajta a zsályaleveleket. Egy hőálló tálat kenjünk ki vajjal, tegyük bele a gombócokat és öntsük le a zsályás vajjal. Végül szórjuk meg a maradék sajttal és sütőben süssük addig, míg a sajt rá nem olvad.