17 °C
tiszta égbolt
2025. május 31., szombat
Angéla, Petronella

Spenótos, fetás muffin

2017. október 04.
5.6901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Muffint nem csak édes alapanyagokból lehet készíteni, hanem akár sós alapanyagokat is használhatunk, például feta sajtot és zöldségeket. Ebben a formában talán a gyerekek is könnyebben elfogyasztják a zöldségeket.


Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál étolaj
300 g spenótlevél
2 csapott mokkáskanál só
1 teáskanál reszelt szerecsendió
200 g olvasztott margarin
240 g liszt
1 csomag sütőpor
2 db tojás
140 g natúr joghurt
200 g fetasajt
bors

Elkészítés:
Első lépésként a fokhagymát aprítsuk össze, majd egy serpenyőben kevés olajon pároljuk meg a spenóttal együtt. Pár perc alatt kész is, közben sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsünk. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport. Adjuk hozzá az olvasztott margarint és egyenként a tojásokat, a joghurtot és a lecsepegtetett spenótot.

Keverjük alaposan össze az egészet, majd óvatosan adjuk hozzá a felkockázott fetasajtot. Kanalazzuk a tésztát muffin formákba. Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük a muffinokat.
4 hozzászólás

Minoni

8 éve, 3 hónapja és 23 napja

Nem teljesen az én ízlésvilágom, de a recept jó.

válasz erre

debbie

8 éve, 3 hónapja és 23 napja

Nem egy szokványos "süti" röhögő smiley de teljesen jó.

válasz erre

bababum

8 éve, 3 hónapja és 23 napja

Imádom! Tuti megcsinálom a héten.

válasz erre

Sandy

8 éve, 3 hónapja és 23 napja

Szuper. Nagyon bírom az ilyet.

válasz erre