31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Spenótos csicseriborsó

2016. augusztus 02.
4.2313
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy könnyed vacsorához vagy ebédhez nem kell órákat a konyhában tölteni, akár percek alatt is összedobhatunk egy egészséges ételt. A csicseriborsó rengeteg fehérjét és jótékony szénhidrátokat tartalmaz, valamint vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, érdemes fogyasztani.


Hozzávalók:
1 doboz csicseriborsó konzerv
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 db zöldségleves kocka
1 teáskanál paprika
500 g spenótlevél
1 db babérlevél
1 l víz
frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát finoman vágjuk össze, majd az olívaolajon pár perc alatt pároljuk meg. Ehhez adjuk a lecsepegtetett spenótleveleket. Öntsük fel 1 liter vízzel és adjuk hozzá a paprikát, a borsot, a zöldségleves kockákat és a babérlevelet. Hagyjuk felforrni.

Végül a csicseriborsót csepegtessük le és adjuk a spenótos keverékhez. Keverjük össze és főzzük össze néhány perc alatt az egészet, majd tálalhatjuk is.
3 hozzászólás

Enci

9 éve, 7 hónapja és 8 napja

Szuper recept.

válasz erre

becky

9 éve, 7 hónapja és 8 napja

na ilyet sem ettem még soha, bár egészen jól néz ki

válasz erre

eperjam

9 éve, 7 hónapja és 8 napja

A csicseriborsó főzelék is nagyon jó.

válasz erre