22 °C
borús égbolt
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Spenótos burgonyapüré

2015. május 26.
3.3211
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már unod a hagyományos burgonyapürét, akkor íme egy szuper recept, amivel feldobhatod a pürét. Nem csak finom, de még egészséges is, hiszen a spenót rengeteg vitamint tartalmaz még a gyerekek is jobban meg fogják enni a spenótot ebben a formában.
 


Hozzávalók:
500 g krumpli
250 g spenót
100 g parmezánsajt
50 g vaj
4-5 gerezd fokhagyma
2 dl kefir
só, bors

Elkészítés:
A krumplit pucoljuk meg és sós vízben főzzük puhára. Ha megpuhult, akkor szűrjük le és tegyük egy lábosba. Adjuk hozzá a vajat és a kefirt, végül törtjük össze a krumplit. A spenótot forrázzuk le és tegyük hideg vízbe, majd aprítsuk fel.

Adjuk a spenótot és a zúzott fokhagymát a krumplihoz és keverjük jól össze. Sóval, borssal ízesítsünk. Végül szórjuk meg sajttal és fogyaszthatjuk is vagy betehetjük sütőbe 20 percre.
4 hozzászólás

Mirjam

10 éve, 11 hónapja és 17 napja

veruss74 írta:
Nagyon finom, én is szoktam ilyet készíteni, sőt még medvehagymával is, mikor szezonja van.
De jó ötlet a medvehagymás változat. Legközelebb kipróbálom. mosolygó smiley

válasz erre

veruss74

10 éve, 11 hónapja és 17 napja

Nagyon finom, én is szoktam ilyet készíteni, sőt még medvehagymával is, mikor szezonja van.

válasz erre

csillucs

10 éve, 11 hónapja és 17 napja

Na ezt majd így kipróbálom. mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

10 éve, 11 hónapja és 17 napja

De jó ötlet. mosolygó smiley

válasz erre