9 °C
borús égbolt
2024. szeptember 13., péntek
Kornél

Spenótos bundás kenyér

2017. március 12.
7.9491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A bundás kenyér hazánk egyik kedvelt reggelije, de kevesen tudják, hogy egy-két hozzávalóval fel lehet turbózni és még a gyerekek is imádni fogják. A spenótos bundás kenyeret biztosan meg fogod szeretni.


Hozzávalók:
3 evőkanál fokhagymás olívaolaj
100 g bébi spenót
3 db tojás
só, bors
8 szelet kenyér
50 g vaj
75 g juhtúró

Elkészítés:
A tojásokat verjük fel egy tálban és ízesítsük sóval és borssal. A fokhagymás olívaolajon fonnyasszuk meg a bébi spenótokat. Ha nincs otthon fokhagymás olívaolaj, akkor sima olívaolaj mellé egy-két gerezd fokhagymát is pirítsunk meg. Ha kész a spenót, akkor tegyük félre.

Egy grillserpenyőben olvasszuk meg a vajat és a tojásba mártogatott kenyérszeleteket kezdjük el megpirítani rajta. Ha az egyik oldal kész, akkor megfordítjuk és teszünk egy kevés spenótot és juhtúrót a kenyérre, majd szendvicsként tálaljuk. Túró helyett sajtot is használhatunk.
4 hozzászólás

becky

8 éve, 1 hónapja és 25 napja

Kicsit bízar röhögő smiley

válasz erre

mokus84

8 éve, 1 hónapja és 25 napja

Érdekes lehet az íze! meglepett smiley

válasz erre

EszterSzabadkai

8 éve, 1 hónapja és 26 napja

Ez csúcs szuper! El fogom készíteni.

válasz erre

eperjam

8 éve, 1 hónapja és 26 napja

meglepett smiley hát esküszöm nem hallottam még ilyenről.

válasz erre