34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

Spenótos bulgur

2015. szeptember 01.
5.3631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy nagyon egészséges köret receptjét mutatjuk meg. A bulgur, avagy török rizs sokkal egészségesebb a sima rizsnél, ráadásul különböző zöldségekkel készíthetjük el. Fogyasztható magában is, nem csak köretként.


Hozzávalók:
1 bögre bulgur
2 evőkanál olívaolaj
150 g bébi spenót
150 g fekete olajbogyó
1 kis fej lilahagyma
1 db újhagyma
petrezselyem ízlés szerint
só ízlés szerint
2,5 dl víz

Elkészítés:
Kevés olajon pirítsuk meg kissé a bulgurt, majd felöntjük a vízzel és beletesszük a petrezselymet és a sót, majd lefedve hagyjuk főni. Ha már félkemény a bulgur, akkor elzárjuk a gázt és hagyjuk még egy kicsi lefedve puhulni.

A hagymát vágjuk apróra, az újhagymát karikákra, míg az olajbogyót félbe. A spenótot durván aprítsuk fel és kissé pároljuk meg kevés olajon. Végül a félig kihűlt bulgurt összekeverjük a spenóttal, az olajbogyóval és a hagymákkal. Kis petrezselymet szórunk rá.
3 hozzászólás

leoni

9 éve, 7 hónapja és 21 napja

Nagyon jó lehet spenóttal.

válasz erre

Lili

9 éve, 7 hónapja és 22 napja

nagyon gusztusos ez és egészséges is szuper mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

9 éve, 7 hónapja és 22 napja

Mennyi félek képen lehet ezt a bulgurt enni. Nagyon jó. Szinte bármivel.

válasz erre