Hozzávalók:
1 bögre bulgur
2 evőkanál olívaolaj
150 g bébi spenót
150 g fekete olajbogyó
1 kis fej lilahagyma
1 db újhagyma
petrezselyem ízlés szerint
só ízlés szerint
2,5 dl víz
Elkészítés:
Kevés olajon pirítsuk meg kissé a bulgurt, majd felöntjük a vízzel és beletesszük a petrezselymet és a sót, majd lefedve hagyjuk főni. Ha már félkemény a bulgur, akkor elzárjuk a gázt és hagyjuk még egy kicsi lefedve puhulni.
A hagymát vágjuk apróra, az újhagymát karikákra, míg az olajbogyót félbe. A spenótot durván aprítsuk fel és kissé pároljuk meg kevés olajon. Végül a félig kihűlt bulgurt összekeverjük a spenóttal, az olajbogyóval és a hagymákkal. Kis petrezselymet szórunk rá.