Hozzávalók:
500 g spenót (friss)
250 g kenyér
1 dl tej
100 g reszelt sajt
2 db tojás
80 g liszt
só, bors
csipet szerecsendió
2 evőkanál vaj
4-5 db friss zsályalevél
Elkészítés:
A friss spenótot forrásban lévő sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük és kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet. Közben a kenyér belsejét összevágjuk és leöntjük a tejjel, majd ezt is alaposan kinyomkodjuk. A spenótot apóra vágjuk és hozzáadjuk a kenyérhez, valamint a tojásokat, a lisztet és a reszelt sajtot. Megszórjuk a fűszerekkel és alaposan elkeverjük a masszát.
Ezután sós vizet forralunk, majd egy kanál segítségével galuskákat szaggatunk és néhány perc alatt kifőzzük őket. A serpenyőben a vajon megfuttatjuk a zsályát, majd hozzáadjuk a galuskákat és átforgatjuk az egészet. Végül sajttal megszórva tálaljuk.