31 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Spenótos galuska

2023. április 12.
75.6423
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy gyorsan elkészíthető és nagyon finom tészta étel, ami húsvét után egészen biztosan jól fog esni az embernek. Mivel nincs benne hús, ezért nyugodtan fogyaszthatják a vegetáriánusok is.


Hozzávalók:
500 g spenót (friss)
250 g kenyér
1 dl tej
100 g reszelt sajt
2 db tojás
80 g liszt
só, bors
csipet szerecsendió
2 evőkanál vaj
4-5 db friss zsályalevél

Elkészítés:
A friss spenótot forrásban lévő sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük és kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet. Közben a kenyér belsejét összevágjuk és leöntjük a tejjel, majd ezt is alaposan kinyomkodjuk. A spenótot apóra vágjuk és hozzáadjuk a kenyérhez, valamint a tojásokat, a lisztet és a reszelt sajtot. Megszórjuk a fűszerekkel és alaposan elkeverjük a masszát.

Ezután sós vizet forralunk, majd egy kanál segítségével galuskákat szaggatunk és néhány perc alatt kifőzzük őket. A serpenyőben a vajon megfuttatjuk a zsályát, majd hozzáadjuk a galuskákat és átforgatjuk az egészet. Végül sajttal megszórva tálaljuk.
1 hozzászólás

Gizus

2 éve, 3 hónapja és 27 napja

Kicsit olyan mint egy grízgaluska recept.

válasz erre