Hozzávalók:
1 db burgonya
1 db vöröshagyma
50 g medvehagyma
1 evőkanál olívaolaj
300 ml zöldség alaplé
250 g fehér spárga
3 evőkanál főzőtejszín
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Ha nyers spárgát veszünk, akkor pucoljuk meg és enyhén sós vízben 15-20 perc alatt főzzük meg. Ha üvegeset használunk, akkor elég csak 5-10 perc főzés neki és nem kell megpucolni. Közben a hagymát és a krumplit meghámozzuk, apróra vágjuk, míg a medvehagymát megmossuk és durván összevágjuk.
A forró olajon megpároljuk a hagymát és a krumplit pár perc alatt, majd hozzáadjuk a medvehagymát és még további pár percig pároljuk. Ezt követően az alaplével felöntjük az egészet és elkezdjük alacsony lángon főzni. Körülbelül a felénél beletesszük a spárgát és sóval, borssal ízesítünk.
Botmixerrel pürésítjük az egészet, majd beletesszük a tejszínt és összefőzzük az egészet.