12 °C
enyhe eső
2024. október 04., péntek
Ferenc

Spárgás-medvehagymás krémleves

2016. április 01.
2.0071
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Igazi vitaminbomba a mai receptünk, ugyanis a spárgában és a medvehagymában is rengeteg vitamin található. A két hozzávaló könnyen megtalálható most a boltok polcain.


Hozzávalók:
1 db burgonya
1 db vöröshagyma
50 g medvehagyma
1 evőkanál olívaolaj
300 ml zöldség alaplé
250 g fehér spárga
3 evőkanál főzőtejszín
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
Ha nyers spárgát veszünk, akkor pucoljuk meg és enyhén sós vízben 15-20 perc alatt főzzük meg. Ha üvegeset használunk, akkor elég csak 5-10 perc főzés neki és nem kell megpucolni. Közben a hagymát és a krumplit meghámozzuk, apróra vágjuk, míg a medvehagymát megmossuk és durván összevágjuk.

A forró olajon megpároljuk a hagymát és a krumplit pár perc alatt, majd hozzáadjuk a medvehagymát és még további pár percig pároljuk. Ezt követően az alaplével felöntjük az egészet és elkezdjük alacsony lángon főzni. Körülbelül a felénél beletesszük a spárgát és sóval, borssal ízesítünk.

Botmixerrel pürésítjük az egészet, majd beletesszük a tejszínt és összefőzzük az egészet.
3 hozzászólás

Minoni

9 éve, 2 hónapja és 27 napja

Imádom a jó leveseket.

válasz erre

Gizus

9 éve, 2 hónapja és 27 napja

Friss zöldspárgával jobb lenne. mosolygó smiley

válasz erre

blondi

9 éve, 2 hónapja és 27 napja

Ettől biztosan nem leszünk betegek. röhögő smiley

válasz erre