Hozzávalók:
200 g liszt
130 g hideg vaj
fél kiskanál só
1 evőkanál víz
4 tojás
2 dl habtejszín
1 kiskanál só
bors
500 g spárga
100 g aszalt paradicsom
2 szál újhagyma
100 g parmezán
Elkészítés:
A tésztához egy tálba szitáljuk a fél kiskanál sót és a lisztet, majd belemorzsoljuk a hideg vajat. Ehhez mehet a hideg víz és dolgozzuk össze a tésztát. Fontos, hogy gyorsak legyünk, nehogy a vaj túlságosan megolvadjon a kezünktől. A tésztát tegyük egy fóliába és mehet a hűtőbe 30-40 percre, hogy ismét szilárd legyen a vaj.
Egy piteformát vajazzunk és lisztezzünk ki, majd a hűtőből kivett tésztát nyújtsuk ki. Tegyük a formába és a felesleget vágjuk le. Helyezzünk súlyt a pitére. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, majd súly nélkül 5 percig.
Közben mossuk meg a spárgát és tisztítsuk meg, ízlés szerint vágjuk kissé össze. Egy tálban keverjük össze a habtejszínt, a tojásokat, valamint a fűszereket. Szórjuk bele a sajtot, de ne az egészet. Öntsük a pitére az egészet és szórjuk bele a karikára vágott hagymát, a spárgát és a kissé összevágott paradicsomot. Szórjuk meg a maradék sajttal és 180 fokos sütőben süssük 35-40 percig.