26 °C
kevés felhő
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Spárgás gnocchi

2021. május 11.
40.2111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy spárgás finomság, hiszen még mindig lehet kapni zsenge, friss spárgát. A tésztaételekhez is kiváló ez a zöldség, így megmutatjuk, hogyan lehet gnocchihoz elkészíteni.
 


Hozzávalók:
500 g gnocchi
fél csomag spárga
50 g parmezán sajt
1 evőkanál vaj
1 fej hagyma


Elkészítés:
A gnocchit főzzük ki enyhén sós vízben és szűrjük le. Legjobb ha frissen készítjük, de a bolti változat is tökéletes. A spárgát közben pucoljuk meg, vágjuk le a fás részeket, majd kisebb darabokra vágjuk össze. A hagymát vágjuk apróra, majd a vajon kezdjük el párolni. Ha a hagyma megpuhult, akkor mehet bele a spárga is.

Picit sózzuk meg a spárgát és ha már puha, akkor mehet mellé a megfőtt gnocchi. Jól összeforgatjuk, kicsit pirítunk a tésztán és már lehet is fogyasztani parmezánnal megszórva.
nincs még hozzászólás