Hozzávalók:
1 egész csirkemellfilé
500 g spárga
3 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál szójaszósz
fél citrom leve
2 evőkanál víz
1 kávéskanál étkezési keményítő
só, bors
Elkészítés:
A húst vágjuk kisebb kockákra és sózzuk meg enyhén. A spárgák fás részét vágjuk le, a többit kb. 2 cm vastagságúra vágjuk. Egy serpenyőbe teszünk kevés olajat és megpároljuk rajta a spárgákat. Ha már megpuhult a spárga, akkor szedjük ki és tegyük félre.
Ismét kevés olajat teszünk a serpenyőbe és beletesszük a húst. Megpirítjuk az egészet. Közben tegyük rá a szójaszószt és néha megkavarva süssük. Ha megsült a hús, akkor hozzáadjuk a spárgát. A keményítőt keverjük el a citromlével és a vízzel, majd öntsük a húsra.
Megszórjuk borssal és ha kell, akkor még sóval, végül összefőzzük az egészet.