22 °C
borús égbolt
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Spárgás csicseriborsókrém

2015. május 14.
2.2881
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha szeretnénk valamilyen pikáns és egészséges szendvicskrémet a hétvégi partira vagy magunknak, akkor mindenképpen ezt a receptet próbáljuk ki. Sok vitamin van a csicseriborsóban és a spárgában is.
 


Hozzávalók:
200 g főtt csicseriborsó
8 szál zöldspárga
3 szál fehér spárga
pár evőkanál extra szűz olívaolaj
5-6 medvehagymalevél

pici lime leve

Elkészítés:
A spárgákat páruljuk meg, hogy puhák legyenek. Ezt követően vágjuk kisebb darabokra és keverjük össze a főtt csicseriborsóval. Adjuk hozzá az olívaolajat, az apróra vágott medvehagymát (helyette használhatunk metélőhagymát), majd fűszerezzük.

Az így kapott keveréket egy botmixerrel teljesen krémesre pürésítjük. Néhány órára tegyük hűtőbe, végül friss kenyérrel fogyasszuk.
4 hozzászólás

pilótakeksz

11 éve, 1 napja

Egészségesen hangzik. Nem egy bolti valami...

válasz erre

leoni

11 éve, 1 napja

Ilyenről még nem is hallottam.

válasz erre

Babóca

11 éve, 1 napja

Csicseriborsó és spárga jól hangzik. mosolygó smiley Mind a kettőt szeretem.

válasz erre

Gizus

11 éve, 1 napja

Különlegesen hangzik és finomnak is.

válasz erre