34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

Spárgás bulgur

2015. július 17.
2.9601
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A héten megismerkedhettünk a bulgurral, avagy más néven a török rizzsel, mely egy egészségesebb köret, mint például a rizs. Mai receptünk egy nagyon egészséges spárgás bulgur étel.


Hozzávalók:
1 bögre bulgur
2 evőkanál olívaolaj
7 db zöld spárga
1 csokor petrezselyem


Elkészítés:
A spárgát mossuk meg, a fás részét vágjuk le, a többit pedig vágjuk fel körülbelül 1 cm vastagságúra. A bulgurt kevés olajon kissé megpirítjuk, majd felöntjük 1,5 bögre vízzel. Sózzuk és lefedve főzzük pár percig. Ha már kezd puhulni, keverjük bele a spárgát is.

Hagyjuk párolódni 5 percig. Ha még kell, akkor adjunk hozzá kevés vizet. Amikor a spárga is puha, levesszük a tűzről és az apróra vágott petrezselymet belekeverjük.
3 hozzászólás

Lili

9 éve, 9 hónapja és 11 napja

Múltkor vettem bulgurt és tényleg finom. mosolygó smiley

válasz erre

Edit90

9 éve, 9 hónapja és 12 napja

Leírom mert nagyn egyszerű.

válasz erre

Sonci

9 éve, 9 hónapja és 12 napja

Na ez tényleg egészséges.

válasz erre