Hozzávalók:
50 dkg spárga
1 közepes krumpli
1 kis vöröshagyma
4 dkg vaj
kevés ételízesítő
só, bors
cukor
citromlé
Elkészítés:
A spárgák fejét levágom, a szárát megtisztítom és a fás részt levágom, majd összedarabolom a szárát. A vöröshagymát apróra vágom, majd a vajjal együtt felteszem és üvegesre párolom. A krumplit kockákra vágom. A spárgaszárat és a krumplit beleteszem a hagymás alapba, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Sózom és fedő alatt puhára párolom.
Ha már puha a zöldség, akkor összeturmixolom a levest. Visszateszem és újból felforralom a levest. Belerakom egyben a spárga fejeket, majd ízesítem a levest. Körülbelül 5 percig főzöm, hogy még roppanós maradjon a spárga.