27 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Spárgafőzelék

2015. május 08.
3.0241
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy nagyon finom spárgás étel receptjét hoztuk el, melyet talán még a kicsik is hajlandóak lesznek megenni. Sok vitamin van a spárgában, éppen ezért jó ha a gyerekek is fogyasztanak néha belőle.
 


Hozzávalók:
400 g zöldspárga
2,5 dl víz
1-2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
pár szál petrezselyem
1 teáskanálnyi cukor
2 evőkanálnyi liszt
egy csipetnyi sáfrány
40 g vaj


Elkészítés:
A spárgát mossuk meg, majd pucoljuk meg és vágjuk 2 centis kis darabokra. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a spárgákat is. Pároljuk puhára a spárgákat. Ezt követően öntsük fel a vízzel, majd ízesítsünk a fűszerekkel.

A fokhagymát zúzzuk össze és adjuk a spárgához. Végül ha megfőtt a spárga, akkor a tejfölbe keverjük a lisztet, valamint kevés levet az alapból és habarjuk be főzelékesre az egészet.
4 hozzászólás

zitucska

10 éve, 11 hónapja és 13 napja

Hmm de finoman néz ki. mosolygó smiley

válasz erre

Lili

10 éve, 11 hónapja és 13 napja

még nem ettem ilyet

válasz erre

Carrie

10 éve, 11 hónapja és 13 napja

mivel szeretem a spárgát, így jöhet mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 11 hónapja és 13 napja

Gusztusos finomság.

válasz erre