22 °C
borús égbolt
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Spárgafőzelék

2015. május 08.
3.0331
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy nagyon finom spárgás étel receptjét hoztuk el, melyet talán még a kicsik is hajlandóak lesznek megenni. Sok vitamin van a spárgában, éppen ezért jó ha a gyerekek is fogyasztanak néha belőle.
 


Hozzávalók:
400 g zöldspárga
2,5 dl víz
1-2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
pár szál petrezselyem
1 teáskanálnyi cukor
2 evőkanálnyi liszt
egy csipetnyi sáfrány
40 g vaj


Elkészítés:
A spárgát mossuk meg, majd pucoljuk meg és vágjuk 2 centis kis darabokra. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a spárgákat is. Pároljuk puhára a spárgákat. Ezt követően öntsük fel a vízzel, majd ízesítsünk a fűszerekkel.

A fokhagymát zúzzuk össze és adjuk a spárgához. Végül ha megfőtt a spárga, akkor a tejfölbe keverjük a lisztet, valamint kevés levet az alapból és habarjuk be főzelékesre az egészet.
4 hozzászólás

zitucska

11 éve, 6 napja

Hmm de finoman néz ki. mosolygó smiley

válasz erre

Lili

11 éve, 7 napja

még nem ettem ilyet

válasz erre

Carrie

11 éve, 7 napja

mivel szeretem a spárgát, így jöhet mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 7 napja

Gusztusos finomság.

válasz erre