31 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Sóskás humusz

2017. április 25.
9.8793
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan itt a sóska szezon is, éppen ezért ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz sóskás humuszt. A sóskában rengeteg C-vitamin található, valamint ásványi sót, meszet, foszfort, vasat, magnéziumot és A-vitamint. Ha a gyerekek nem kedvelik, akkor humuszként könnyebben fogják megenni.


Hozzávalók:
250 g főtt csicseriborsó
2 gerezd fokhagyma
200 g sóska
1/4 csésze tahini
1 db citrom héja
1,5 evőkanál citromlé
1/2 teáskanál tengeri só
1,5 teáskanál méz

Elkészítés:
Egy turmixgépbe dobjuk bele a csicseriborsót, a fokhagymát és a sóskát. Alaposan turmixoljuk össze, közben adjuk hozzá a tahinit, a sót, a citromlevet és héjat, valamint a mézet. Kóstoljuk meg, ha nem elég fűszeres, akkor sóval ízesítsük tovább.

Ha már egészen krémes, akkor szedjük ki egy tálba, tegyünk rá pici olívaolajat és már fogyaszthatjuk is.
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

8 éve, 9 hónapja és 21 napja

Hát ilyet tutira nem ettem mégröhögő smiley

válasz erre

Natasha

8 éve, 9 hónapja és 21 napja

Egészen furán hangzik.

válasz erre

pilótakeksz

8 éve, 9 hónapja és 22 napja

Érdekes íze lehet.

válasz erre