21 °C
erős felhőzet
2025. június 08., vasárnap
Medárd

Sóskakrémleves

2020. szeptember 09.
102.2460
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon egészséges és finom leves, ami az őszi hidegebb napokon egészen biztosan fel fog melegíteni.
 


Hozzávalók:
400 g sóska
3 db krumpli
2 dl tejszín
1 db vöröshagyma
1 db leveskocka
olaj
só, bors

Elkészítés:
A sóskát alaposan mossuk meg, majd vágjuk össze. A krumplit és a hagymát szintén pucoljuk meg és vágjuk össze kisebb darabokra. Olajon kezdjük el párolni a hagymát, majd mehet hozzá a krumpli és pár perc után a sóska is. Öntsük fel 1 liter vízzel az egészet, majd ízesítsük sóval, borssal és leveskockával.

Főzzük puhára a zöldségeket, majd pürésítsük krémes állagúra. Tegyük vissza a tűzhelyre, keverjük hozzá a tejszínt és főzzük össze. Ha túl savanyú lenne kevés cukorral javítsunk rajta.
1 hozzászólás

Natasha

5 éve, 1 hónapja és 24 napja

Utálom a sóskát. Azaz egy amit nem tudtam soha megszeretni.

válasz erre