14 °C
kevés felhő
2024. szeptember 17., kedd
Zsófia

Sóska pestós tészta

2023. június 05.
69.0491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy ízletes tésztaétel, amit vegetáriánusok is fogyaszthatják. Mivel itt a friss sóska szezonja, ezért érdemes ebből az alapanyagból készíteni pestót, ami tökéletes tésztákhoz, de húsok mellé is lehet adni.


Hozzávalók:
80 g friss sóska
13 g petrezselyem
60 g reszelt parmezán + szóráshoz
37 g fenyőmag
fél teáskanál só
60 ml olívaolaj
250 g tészta

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki enyhén sós, forrásban lévő vízben, majd szűrjük le, de a vízből egy merőkanálnyit tegyünk félre. Közben turmixoljuk össze a többi hozzávalót a sóska pestóhoz. Egy serpenyőbe tegyük bele a kifőtt tésztát, adjuk hozzá néhány evőkanál pestót és a főzővizet.

Keverjük össze alaposan a tésztát és a szószt, majd kevés reszelt sajttal lehet is tálalni.
nincs még hozzászólás