Mai receptünk egy szuper egyszerű és nagyon finom csokis keksz, ami kívül ropog, belül viszont krémes. Karácsonyra is érdemes elkészíteni.
Hozzávalók:
340 g étcsokoládé
100 g apróra vágott étcsokoládé
115 g vaj
3 db tojás
50 g barna cukor
220 g cukor
125 g liszt
10 g sütőpor
durva szemű só
Elkészítés:
A 340 g étcsokoládét vízgőz felett a vajjal együtt megolvasztjuk, majd ehhez keverjük egyenként a tojásokat, valamint a két féle cukrot. Mehet bele végül a liszt, a sütőpor és végül az apróra vágott étcsokoládé. A masszát ezután hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A masszából kisebb golyókat formázunk és egy tepsire tesszük őket úgy, hogy legyen bőven helyük. Megszórjuk őket durva szemű sóval és végül 175 fokra előmelegített sütőben 13-14 perc alatt készre sütjük.